Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Discussie over toekomst Bunker in Gemert en Fuse in Bakel

GEMERT-BAKEL - Het jongerenwerk in Gemert-Bakel moet worden vernieuwd. Daarbij wordt ook de rol van jongerencentra De Bunker in Gemert en Fuse in Bakel ter discussie gesteld.

De bekende jongerenexpert Jaap Noorda deed in opdracht van de gemeente onderzoek naar het jongerenwerk in Gemert-Bakel. In dat onderzoek worden over De Bunker en Fuse harde noten gekraakt. De politiek en de jongerencentra zelf vinden het oordeel van de ingehuurde onderzoeker te hard.

Vervlogen tijden
Noorda vindt dat De Bunker en de Fuse 'in alle opzichten de sfeer uitstralen van de jeugdcultuur van vervlogen tijden'. De wetenschapper adviseert de accommodaties grondig aan te passen 'aan reële wensen van de jeugd van tegenwoordig' of de jongerencentra anders op andere plekken onder te brengen.

De huidige Bunker kan 'met de beste wil van de wereld geen jongerencentrum meer worden genoemd', voegt Noorda daar aan toe. Het Gemertse jongerencentrum verkeert al enkele jaren in financiële problemen.

Rockcultuur
Ook Fuse is nu volgens Noorda niet meer van deze tijd, met te weinig aanwas van nieuwe jonge bezoekers. Oorzaak van dit probleem is, zo concludeert hij, 'de dominante aanwezigheid van oudere vrijwilligers en bezoekers die hun stempel van rockcultuur van twintig jaar geleden op het centrum blijven drukken'.

Lees het hele artikel vrijdag in het ED of in de digitale krant

Gemert e.o.