Volledig scherm
foto Ton van de Meulenhof

Dorpsfotograaf Huub van Happen uit Bakel krijgt online expositie

BAKEL - "Ik zag de nostalgische foto's van Huub van Happen bij familie en vrienden in Bakel op de kast staan en dacht: daar moet ik iets mee", vertelt Melanie Rijkers (45). De oud-inwoonster van Bakel is nu zelf, samen met haar man, fotograaf in Breda.

Van Huubs zoon Patrick hoorde Rijkers dat de fotograaf al zijn negatieven heeft vernietigd. Rijken hoopt daarom dat Bakelnaren hun foto's inscannen en op de speciale facebook-pagina plaatsen. "De kneuterigheid van de foto's van toen spreken me erg aan, het geluksgevoel dat je krijgt als je terugkijkt in de nostalgie zal iedereen herkennen."

Van Happen zelf zegt verrast te zijn met deze facebook-actie. "Ik waardeer het enorm." Hij vestigde zich in 1969 met zijn gezin in Bakel, in de Kortestraat. Dertig jaar lang was Fotozaak van Happen een begrip.

Melanie Rijkers en Patrick van Happen hopen dat mensen massaal hun door de dorpsfotograaf gemaakt foto's insturen. Patrick: "Mijn vader wordt op 29 december 80 jaar en het zou een mooi cadeau zijn om hem met deze online foto-expositie in het zonnetje te zetten.

De expositie is te zien op Facebook.

Gemert e.o.