Volledig scherm
© Taina Monteiro

Een jaar lang geen supermarkt erbij in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL - Voorlopig mogen er geen supermarkten meer bijkomen in Gemert-Bakel. Ook voor grootschalige detailhandel wordt een jaar lang geen vergunning verleend.

Dit besluit, een zogenaamd voorbereidingsbesluit, heeft de gemeente genomen zodat ze een jaar lang de tijd heeft om een bestemmingsplan te maken waarin duidelijk is waar supermarkten en grootschalige detailhandel gewenst zijn, en waar niet.

Reden voor dit besluit was de plotselinge vergunningsaanvraag voor twee supermarkten buiten het centrum van Gemert. Gezien de beoogde locatie een ongewenste ontwikkeling in de ogen van het college van B en W. Het is nooit de bedoeling geweest dat overal binnen de gemeente supermarkten en grootschalige detailhandelsvestigingen kunnen worden opgericht.

  1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
    Interactieve graphic

    Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

    REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.

Gemert e.o.