Volledig scherm
Jos van der Kruyssen in de bar achter zijn woning in Gemert. © ED

Eigenaar vreest sluiting 'illegale' Piemel in Gemert

GEMERT - Het Peelland Interventie Team deed vrijdagavond een inval in de Piemel in Gemert, het 'illegaal café' van Jos van der Kruyssen achter zijn woning aan de Deel.  Nu vreest hij dat het slot erop moet. 

Zelf is hij de eerste om toe te geven dat het er 'behoorlijk professioneel' uitziet, het interieur van de Piemel. Stapels lege bierglazen op de bar, een heuse 'flessennest' koeling met daarin verschillende dranken, diverse zitjes en een flipperkast. Alleen een kassa ontbreekt. ,,Waarom mag ik geen vertier meer hebben in mijn eigen huis?"

Crimineel
Hij schrok toen vrijdagavond rond negen uur de bel ging. ,,Ik lag al in m'n kurreff, was gewoon heel moe", vertelt de vijftigjarige Gemertenaar. ,,Maar ze stonden met een man of tien aan de deur. Natuurlijk ga je dan niet tegenwerken, dat heeft geen zin. Ik heb ze netjes alles laten zien. Maar ik voelde me wel een crimineel, met politie en al d'r bij."

De Piemel is het vaste verzamelpunt voor zijn eigen vriendengroep. De bezoekers regelen en betalen om beurten de drank (inclusief fusten bier). Dat de controle waarschijnlijk uitmondt in sluiting van de Piemel en wellicht ook een boete, vindt Van der Kruyssen 'kei-jammer'. ,,Als ik de muren rood verf en een beertender neerzet, heb ik dan een café?", vraagt hij zich hardop af. ,,Juridisch zullen ze het wel zo weten te draaien dat het dicht moet, geld voor een advocaat heb ik niet." 

Rondje door de buurt
Een rondje door de buurt leert dat sommige omwonenden 'wel eens iets horen' als er bij de Piemel geborreld wordt. ,,Maar dan bel ik Jos gewoon op, of het wat minder kan", vertelt een achterbuurvrouw. ,,Echt overlast hebben we verder niet, mijn man Theo gaat er ook wel eens iets drinken."

Volledig scherm
Het interieur van bar de Piemel in Gemert. © ED

Gemert e.o.