Nicky Opheij presenteert zichzelf tijdens de grote Miss Universe finale.
Volledig scherm
Nicky Opheij presenteert zichzelf tijdens de grote Miss Universe finale. © HO/The Miss Universe Organization

Ex-Miss NL Kim Kötter: 'Nicky Opheij wordt hoe dan ook een tv-persoonlijkheid'

Las Vegas - Ze mag dan niet de nieuwe Miss Universe zijn geworden, maar een televisiepersoonlijkheid zit er absoluut in bij Nicky Opheij uit Handel. Voormalige Miss Universe-finaliste Kim Kötter is daarvan overtuigd. 

Ze heeft er keihard voor gestreden, maar helaas niet gehaald. Niet 'onze' Nicky Opheij is in Las Vegas Miss Universe geworden, maar de Zuid-Afrikaanse Demi-Leigh Nel-Peters. Maandagochtend vroeg (NL-tijd) was de grote finaleshow in Las Vegas, 

Omdat ze niet bij de top 16 zat, is Nicky nauwelijks op het podium geweest. Alleen bij de eerste voorstellingsronde - van alle 92 landen  - kwam ze in beeld.  

Nicky blijft evenwel een ster in veler ogen, zo blijkt later op de avond. Als ze met familie en vrienden met een welverdiende aardbeien milkshake en een cocktail in Café Hollywood zit, wordt ze belaagd door Aziatische fans en pers, die haar naam roepen. Na enkele interviews verstoppen ze zich op een rustiger plekje. 

,,Miss Universe leeft enorm in Azië", verklaart Kim Kötters. Ze spreekt uit ervaring, want vijftien jaar geleden haalde ze zelf de top 10. Nu organiseert ze zelf Miss Holland (en Duitsland). 

Kim Kötter tussen 'haar' twee missen Nicky Opheij en Sophia Koch (Duitsland).
Volledig scherm
Kim Kötter tussen 'haar' twee missen Nicky Opheij en Sophia Koch (Duitsland). © -
Nicky in speciaal ontworpen nationaal kostuum.
Volledig scherm
Nicky in speciaal ontworpen nationaal kostuum. © ad

Het leeft zozeer in Azië, dat volgende week het hele feest op de Filipijnen nog een keer wordt overgedaan. Niet de verkiezing, maar alle leuke evenementen daaromheen wel. Vijftien deelneemsters aan Miss Universe zijn uitgenodigd. Nicky ook. ,,Je bent daar echt een beroemdheid, een soort koningin, je wordt gewoon geëerd", weet Kötter. ,,Mensen staan met duizenden op het vliegveld te wachten en roepen je naam." 

Miss Universe moet mooi  zijn én slim. Tijdens de finaleshow kregen de dames moeilijke vragen over de problematiek van hun continent. Nicky: ,,Die vragen heb ik dus niet gehad, want ik zat er niet bij. Ik heb me onder meer voorbereid door een bezoek aan het Europese Parlement. Van Esther de Lange (CDA-Europarlementariër, red.) heb ik alle belangrijke dingen over Europa gekregen en dat heb ik goed geleerd."

Nicky blijft altijd lachen, ook als minder goed gaat, vertelde moeder Margo eerder. Ze weet dan ook over de twee weken voorafgaand aan de finale niks negatiefs te noemen. ,,O,ja, het gebrek aan slaap. Daardoor had ik af en toe moeite met mijn emoties. Verder heb ik een geweldige tijd gehad." 

Prestatie

Kötter stelt dat Nicky een bijzondere prestatie heeft geleverd. Ze had een extreem korte voorbereidingstijd. ,,Drie weken. Normaal is dat een paar maanden en in sommige landen zelfs een paar jaar. Datum en locatie van de Miss Universe-finale waren pas laat bekend. Dat bleek drie weken na de Miss Nederland verkiezing te zijn, dus toen moest ze flink aan de bak." 

Nicky wacht een zonnige toekomst, daar is Kötter van overtuigd. ,,De ervaring leert dat hier mooie carrières uit zijn voortgekomen. Het meisje moet het natuurlijk zelf willen en zelf doen, maar ik denk dat dat met Nicky zeker goed gaat komen. Ze neemt snel dingen over en staat open voor de mening van anderen." Volgens de voormalige Miss Nederland is het niet vanzelfsprekend dat de Handelse  televisiepresentator wordt, wat ze zelf graag wil. ,,Dat willen ze allemaal, maar dat kan niet iedereen. Voor mij staat het echter vast dat ze hoe dan ook een televisiepersoonlijkheid gaat worden. Daarvoor heeft ze alles in zich." 

Quote

Ze had maar drie weken voorberei­dings­tijd, normaal zijn dat maanden en in sommige landen jaren.

Kim Kötter

De eerste tv-programma’s hebben zich al gemeld met de vraag of Nicky meedoet als kandidaat. ,,We moeten nog een keus maken." Lachend: ,,Ze heeft het afgelopen jaar prime time programma’s gehad, dus voor minder doen we het niet." Nicky is een jaar lang in dienst van de Miss Holland-organisatie. In dat jaar gaat ze samen met het team bepalen welke toekomst het beste bij haar past en hoe ze dat bereiken kan.

,,Nu eerst terug naar Handel", zegt ze nuchter. ,,En na de Filipijnen ga ik tijdelijk bij ons pap in Stiphout wonen tot ik woonruimte voor mezelf heb gevonden. " Lachend: ,,Dus wie iets betaalbaars weet in Utrecht of Eindhoven of zo...."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement