Volledig scherm
Archieffoto © iStock/ThinkStock

Extra geld voor buurtsportcoaches in Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL - De kindcentra van Zicht en Fides gaan 35.000 euro meebetalen aan twee extra buurtsportcoaches in Gemert-Bakel. Op de totale financiering komt de gemeente nog 33.873 euro tekort. Het college verzoekt de raad het geld daarvoor beschikbaar te stellen. Dat blijkt uit stukken voor de commissievergadering Economie en Sport van 11 januari.

Gemeenten krijgen subsidie van het ministerie van VWS voor de inzet van buurtsportcoaches in het kader van het programma 'sport en bewegen in de buurt'. Dat programma is de opvolger van de regeling combinatiefunctionarissen. Die zijn er al wel in Gemert-Bakel. In 2013 is afgesproken om in verband met deze nieuwe functie het aantal mensen te verdubbelen, van 2,55 fte's naar 5,1.

Er zijn 2 fte's nog niet ingevuld, waarmee de gemeente niet voldoet aan het minimum waaraan ze volgens het ministerie moet voldoen. Hierdoor vervalt met ingang van 2017 het recht op het subsidiebedrag van 50.880 euro. Gemert-Bakel is dus goedkoper uit als die 33.873 euro wordt bijgelegd.

Gemert e.o.