Volledig scherm
© Stock

Extra geld voor nieuwbouw Zuth en Scouting Gemert

GEMERT - De Gemert-Bakelse gemeenteraad heeft de begroting voor 2018 op onderdelen bijgesteld. Zo komt er fors meer geld voor een nieuw gebouw voor de scouting en Zuth in Gemert en wordt het ozb-tarief volgend jaar niet verhoogd.

Wandelsportvereniging Zuth en Scouting Gemert krijgen voor de bouw van een nieuw onderkomen op De Hoef nu geen 20.000 euro, zoals de gemeente eerder van plan was, maar maximaal 83.000 euro. 

Het extra geld komt er op initiatief van de fracties van de Dorpspartij, CDA en Lokale Realisten, die het voorstel aan de raad voorlegden tijdens de behandeling van de begroting voor 2018. De partijen vinden dat de clubs gezien de omstandigheden recht hebben op meer subsidie dan volgens de geldende regels gebruikelijk.  

Zo willen de verenigingen veel werkzaamheden zelf uitvoeren en past de nieuwbouw binnen het huidige bouwblok en bestemmingsplan. Zuth zit nu nog in het oude schoolgebouwtje aan de Churchilllaan, maar moet daar weg om plaats te maken voor de ontsluiting van de nieuwbouw in de tuin van het Nazareth-klooster. De Gemertse scouting is al jaren bezig met nieuwbouwplannen op de huidige locatie aan De Hoef. 

Niet verhogen

Bij de begrotingsbehandeling is op voorstel van het CDA ook besloten om de onroerendezaakbelasting (ozb) in Gemert-Bakel volgend jaar (eenmalig) niét met 1,5 procent te verhogen. Burgemeester en wethouders - met daarin ook CDA-wethouder Miranda de Ruiter van financiën - stelde die verhoging wel voor in de begroting. De CDA-fractie ziet de verhoging niet zitten omdat Gemert-Bakel nu al boven het Brabants gemiddelde zou zitten.

Op voorspraak van de Dorpspartij gaat Gemert-Bakel ook bekijken of de gemeente strategisch gelegen gronden in met name Gemert en Bakel moet en kan kopen. Op die manier kan er de komende jaren ook in die dorpen gebouwd blijven worden, zo vindt de Dorpspartij.   

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement