Volledig scherm
© Ton van de Meulenhof

Feest in Handel om wereldtitel tijdrijden Karlijn Swinkels (17)

HANDEL - Het broodtrommeltje ligt klaar op het aanrecht, maar dat zal daar de rest van deze maandag blijven liggen. Mieke Swinkels uit Handel, moeder van de kersverse wereldkampioene Karlijn, is er simpelweg niet aan toe gekomen om naar haar werk te gaan.

's Ochtends vroeg hebben zij en haar man William op de televisie in hun Handelse huiskamer gezien hoe hun 17-jarige dochter in Qatar de wereldtitel tijdrijden bij de junioren behaalde. En sindsdien staan de telefoon en de deurbel niet meer stil.

"We wilden er graag naar toe, maar mijn man kreeg dat met zijn werk niet geregeld", vertelt Swinkels. Natuurlijk is ze trots. "Maar vooral ook heel blij voor háár. Mensen realiseren zich niet wat je allemaal moet doen en laten om de top te bereiken. Twintig uur per week trainen, niet uitgaan. Met talent alleen kom je er niet."

Karlijn troefde in het bloedhete Qatar tot ieders verrassing alle favorieten af. Het leverde haar de regenboogtrui op. Voor het zo ver was, zaten haar ouders in grote spanning voor de tv. "Op het puntje van de tafel heb ik de wedstrijd zitten volgen."

Zaterdagochtend komt Karlijn thuis. Dan is het feest in Handel.

Lees dinsdag het hele artikel in het ED, of via de digitale krant.

Gemert e.o.