Volledig scherm
© Frans Bosscha

Fietser (75) uit Wijchen zwaargewond bij ernstig ongeluk in Gemert

GEMERT - Een 75-jarige man uit Wijchen is maandagochtend om 10.00 uur zwaargewond geraakt bij een ernstig ongeluk in zijn woonplaats. De man werd aangereden door een personenauto toen hij plotseling fietsend de Vondellaan overstak. Het slachtoffer zou meer dan tien meter zijn meegesleurd.

De bestuurster van de auto was volgens de politie flink geschrokken; ze zou de fietser niet hebben gezien. Het slachtoffer was weer aanspreekbaar toen hij de ambulance werd ingedragen. Die bracht hem met spoed naar het ziekenhuis.

In totaal kwamen vier politie-eenheden, twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

De verkeersongevallen analisten van de politie (VOA) onderzoeken de toedracht van het ongeluk. De fietser had geen voorrang op de automobiliste.

  1. Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden
    Interactieve graphic

    Eindhoven meeste winkelleegstand van de vijf grote steden

    EINDHOVEN - Van de vijf grootste gemeenten in Nederland kampt Eindhoven met de meeste leegstand van winkelpanden. Daar staat 10% van het winkeloppervlak leeg. Grote boosdoener is het 15.000 vierkante meter tellende pand van V&D dat in 2016 sloot. Ook Helmond kampt met veel leegstand (11,5%). Koploper in de regio is Reusel-De Mierden waar 26 procent leegstaat. Tussen 2009 en 2010 steeg het leegstandspercentage daar van 2,4 procent naar 20,2 procent.

Gemert e.o.