Volledig scherm
© stock

Frans Bullens bespeelt Van Dijck orgel in kerk Handel

HANDEL - Organist Frans Bullens geeft op zondag 23 oktober een gratis te bezoeken orgelconcert in de kerk van Handel.

Bullens is bij gelegenheid concerterend organist, componist en bewerker van veel instrumentale en vocale (kerk)muziek.De Brabander bespeelt het Van Dijck orgel tijdens het concert, dat jaarlijks plaatsvindt in het laatste weekend van oktober. Donateurs en andere muziekliefhebbers kunnen vanaf 14.00 uur in de kerk op Onze Lieve Vrouwestraat 57 luisteren naar muziek van componisten uit diverse stijl-perioden. Na het concert is er gelegenheid om het orgel te bezichtigen en is er uitleg. Meer info is te lezen op de VVV website.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.