Volledig scherm
Het Ridderplein in Gemert met het gemeentehuis. © Ton van de Meulenhof

Gemeentehuis Gemert wordt verbouwd met zorggeld

GEMERT-BAKEL - Het gemeentehuis van Gemert-Bakel wordt verbouwd met zorggeld. Er wordt 165.000 euro, de kosten van de verbouwing, in stenen en bureaus gestopt in plaats van in mensen.

Volgens B en W komt deze verbouwing ook ten goede aan de zorg voor inwoners. De benedenverdieping van de leegstaande noordvleugel van het gemeentehuis wordt opnieuw ingericht. De ambtenaren van Sociaal Domein - de afdeling die zich bezighoudt met de sociale taken van de gemeente - krijgen er een werkplek samen met medewerkers van de partnerorganisaties.

Efficiënt
"In de nieuwe setting kunnen beleidsmedewerkers, opvoedondersteuners, wmo-consulenten en participatiecoaches makkelijker met elkaar in overleg om zaken af te stemmen. Zij zitten letterlijk bij elkaar en dat maakt het eenvoudiger om elkaar op te zoeken. Efficiënter werken komt ten goede aan de zorg", verklaart het gemeentebestuur via een woordvoerster.

Bijkomend voordeel is dat de nieuwe werkplek Sociaal Domein goed te bereiken is voor het publiek, omdat hij grenst aan de centrale hal. De ruimte wordt momenteel ingericht; de verhuizing vindt binnenkort plaats.

Geld over
Gemert-Bakel heeft over 2015 2,4 miljoen euro overgehouden op voor zorg bestemde gelden. Wethouder Jan Bevers verklaarde eerder dat geen enkele inwoner iets tekort is gekomen. De raad heeft ermee ingestemd 1,9 miljoen voor zorg te reserveren en het restant voor algemene reserves te bewaren.

Gemert e.o.