Volledig scherm
© Thinkstock

Gemert-Bakel blijft supermarkt op ongewenste plek weren

GEMERT-BAKEL - Gemert-Bakel heeft opnieuw maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat er binnen de gemeente geen nieuwe supermarkten of andere detailhandel op 'ongewenste locaties' worden gevestigd. Met een zogenoemd voorbereidingsbesluit hoeft de gemeente nieuwe vergunningaanvragen niet te honoreren.

De gemeente nam in november vorig jaar eenzelfde besluit, als reactie op een plan om aan de Groeskuilen in Gemert twee nieuwe supermarkten te bouwen.  Voor dat plan, van ontwikkelaar Reggestede Projecten uit Lochem, kwam dat besluit te laat.  Hoewel de gemeente geen winkels op die plek wenst, besloot ze uit vrees voor een miljoenenclaim toch de benodigde vergunning te verlenen. Tegen die vergunning is nu door verschillende partijen bezwaar gemaakt.

Nieuw bestemmingsplan

Met het nieuwe besluit koopt Gemert-Bakel nu nog meer tijd om een nieuw bestemmingsplan te maken waarin is vastgelegd waar supermarkten wel of niet wenselijk zijn. 

De gemeente is ook bezig met een stuk waarin wordt vastgelegd hoe de detailhandel in Gemert-Bakel er  in brede zin de komende jaren uit moet zien. Als de twee nieuwe supers aan de Groeskuilen er definitief komen, moet dat stuk mogelijk op onderdelen worden aangepast.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement