Volledig scherm
© Thinkstock

Gemert wil geen supermarkten aan Groeskuilen

GEMERT - Als het aan de gemeente Gemert-Bakel ligt, komen er geen nieuwe supermarkten aan de Groeskuilen in Gemert. Projectontwikkelaar Reggestede heeft tegen dit besluit bezwaar gemaakt bij de gemeentelijke bezwarencommissie.

De gemeente nam in november vorig jaar een zogenoemd voorbereidingsbesluit, om te voorkomen dat er op 'ongewenste plekken' in Gemert-Bakel plannen worden ontwikkeld voor 'grootschalige detailhandel'. Met het besluit heeft de gemeente meer tijd om in een nieuw bestemmingsplan vast te leggen waar zich wel en waar zich geen supermarkten mogen vestigen.

Vergunningaanvraag
Ontwikkelaar Reggestede heeft echter al vóór het voorbereidingsbesluit een vergunningaanvraag voor 2 nieuwe supermarkten aan de Groeskuilen bij de gemeente ingediend. Dat betekent dat de gemeente deze aanvraag volgens de normale procedure in behandeling moet nemen en dat er dus ook bezwaar gemaakt kan worden tegen een afwijzing.

De bezwarencommissie brengt binnen nu en enkele weken advies uit aan het college. Het is vervolgens aan burgemeester en wethouders om dat besluit al dan niet naast zich neer te leggen. Als ze dat doen, kan Reggestede de gang naar de rechter maken.