Volledig scherm

Gemertenaren bouwen feestje in Londen bij WK Darts

LONDEN - De ochtend is nog maar net in de middag overgegaan in Londen als het bier al rijkelijk vloeit in Alexandra Palace, waar de strijd om de wereldtitel darts wordt hervat na het kerstreces. De deuren van Ally Pally zijn nog maar net open voor het publiek als een groepje Gemertenaren al bij de bar te vinden is.

Vier van de vijf leden van VV Gemert reisden de afgelopen jaren ook al af naar Londen. Bas Cornelissen (rechts op de foto) is er nu voor het eerst bij. "We kennen elkaar van het voetbal en van het cafe Gij en Ik. Als we met onze shirts op tv weten te komen, betaalt de eigenaar van de kroeg al ons eten en drinken hier", vertelt Kees Brugmans. "De afgelopen twee jaar is dat steeds gelukt." De middagsessie deze dinsdag gebruiken de vijf om op te warmen voor het avondprogramma, dat smullen belooft te worden. Raymond van Barneveld én Phil Taylor én Michael van Gerwen komen in actie.

Voor wie de Gemertenaren zijn? "Voor Mighty Mike natuurlijk. Die komt uit de buurt hè", zegt Lex Vereijken. "Nou ja, in ieder geval ook uit Brabant", vult Piet Geerts aan. Supporten ze daarom ook Tilburger Van de Pas, die zich al voor de derde ronde heeft geplaatst? "Een beetje wel", stelt Vereijken, "maar die gaat het toernooi never nooit winnen."

Gemert e.o.