Volledig scherm
© Simon Rood / ED

Gouden Karlijn Swinkels gehuldigd door honderden dorpsgenoten in Handel

HANDEL - Onder grote belangstelling is Karlijn Swinkels (17) zaterdagmiddag gehuldigd in haar woonplaats Handel. De kersverse wereldkampioene tijdrijden op de wielrenfiets werd onthaald door honderden dorpsgenoten.

Die wachtten haar op om 16.00 uur bij het ouderlijk huis aan de Rector van de Laarschotstraat. Fanfare St. Cecilia bracht een serenade, Mark van Leuken van Tourclub Handel sprak lovende woorden en ook wethouder Jan Bevers feliciteerde Swinkels namens het gemeentebestuur van Gemert-Bakel.

Na alle felicitaties vertrok een grote oranje Amerikaanse truck vanaf het ouderlijk huis het dorp in, gevolgd door tientallen fietsers van Tourclub Uden en Tourclub Handel. Bij beide verenigingen rijdt Swinkels. De kampioene zelf zat in een rode cabriolet, bestuurd door haar vader William. Ook enkele kinderen reden met versierde fietsen mee in de ereronde door Handel.

Swinkels werd eerder deze week wereldkampioene in het oliestaatje Qatar. Vrijdagochtend reed ze daar haar laatste wedstrijd, zaterdagochtend vroeg landde ze op Schiphol. Ondanks haar slaapgebrek genoot ze volop van de feestelijke ontvangst. “Ik ben een paar keer net geen Nederlandse kampioen geworden. Nu ben ik wel wereldkampioen. Dat ik moe ben, maakt allemaal niks meer uit.”

Swinkels overweegt een profcarrière te beginnen als wielrenner. Na haar succes in Qatar heeft ze aanbiedingen van verschillende ploegen gekregen. Intussen gaat het gewone leven door. Zondag verzorgt ze de catering tijdens een wielerwedstrijd in Zeeland van Toerclub Uden. Maandag zit ze weer op school in Tilburg, waar ze de hbo-studie commerciële economie volgt. “Maar nu eerst feesten”, aldus een vermoeide, maar intens gelukkige Swinkels.

Volledig scherm
Onder grote belangstelling is Karlijn Swinkels (17) gehuldigd in haar woonplaats Handel © Simon Rood / ED
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement