Volledig scherm
Goudenpaar Rein en Maria van den Broek uit Milheeze. © Jeanne Van Ansem

Gouden paar in Milheeze: 'Die bloem ga ik plukken'

MILHEEZE - ,,Ik had Rein eens gezien in het café van Riet de Mulder bij ons in de Mortel. Ook heeft hij mij ooit verlost van een jongen en mij toen naar huis gebracht." Maria, toen nog, van Deursen waardeerde dat maar ging pas echt  overstag op 'Bakel kermis'. ,,Maria stak met haar hoofd boven de rest uit en ik dacht; die bloem ga ik plukken", lacht Rein van den Broek die inmiddels vijftig jaar met haar getrouwd is.

Dat hij zes jaar jonger was, ontdekte zij pas na een tijdje: ,,Ik hoorde dat van een schoonzus die hem kende. Rein was al wat grijs dus ik ging ervan uit dat we van ongeveer dezelfde leeftijden waren." Niet dus.

Terwijl zij bij gezinnen werkte, had hij samen met zijn vader een aannemersbedrijf in Milheeze. Na anderhalf jaar verkering werd er een oud huis op het Kerkeind gekocht en kon er getrouwd worden. Drie dochters werden geboren, het oude huis maakte plaats voor een nieuwe woning.  

Volledig scherm
Gouden paar Milheeze. © ed

Hij kocht varkensstallen in de Peel, werd varkensboer en stopte als aannemer. Maria: ,,We bleven in de straat wonen, dat was voor ons een bewuste keuze. Ik zorgde voor het gezin en de administratie." Maar bouwen bleef zijn passie en zo hielp hij zijn kinderen aan een huis. Ook hield het echtpaar van reizen. ,,Ik hield van avontuurlijk reizen. Maria wilde niet altijd mee naar die warme landen dan nam ik iemand van de kinderen mee", vertelt Rein. 

Zij speelt graag bridge, hij is druk met de heemkunde van Gemert-Bakel en al ruim zestig jaar actief als muzikant, speelt bij fanfare St Cecilia en het seniorenorkest.  Maria: ,,We hebben een druk maar zeer boeiend huwelijk. We hopen dat dit nog lang zo mag blijven." Rein: ,,Mij is eens verteld dat je met elke vrouw kan akkederen als je ze maar de meeste plaats in bed, de knipbeurs en het laatste woord geeft. Dat klopt wel."

Zaterdagmiddag begint het feest voor de familie in zaal De Weijerij aan het Kerkeind 34. Van 19.00 tot 21.30 is er een receptie voor degenen die het gouden paar willen feliciteren.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.