Volledig scherm

Grafschennis in kloostertuin Nazareth in Gemert: twee verdachten opgepakt

GEMERT - De politie heeft een man van 19 uit Elsendorp en een Gemertenaar van 23 opgepakt die verdacht worden van grafschennis in Gemert.

Zij zouden op de oude begraafplaats in de kloostertuin van Nazareth grafkruizen hebben vernield. De verdachten zijn al verhoord en het dossier wordt na afronding doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie, zo laat een politiewoordvoerder weten.

Vandalisme
De tuin en de gebouwen van het voormalige kloostercomplex hebben de afgelopen maanden regelmatig te lijden onder vandalisme. Sinds de zomer zijn ruiten ingegooid, dakpannen van het lijkenhuisje kapotgemaakt en kruisbeelden omgegooid. De gemeente heeft aangifte gedaan.

De oude graven van de kloosterzusters staan op de nominatie om geruimd te worden. In de tuin komen een kleine 40 nieuwbouwwoningen te staan. Toch beschouwt de politie vernieling van de kruizen als grafschennis.

Alle kruisbeelden van het kerkhofje zijn inmiddels door de gemeente weggehaald en opgeslagen.

De gemeente werkt samen met een jongerenwerker van de Levgroep en de politie om verdere vernielingen tegen te gaan en doet ook een beroep op de oplettendheid van omwonenden.

Gemert e.o.