Volledig scherm
© Thinkstock

Groen licht voor plan sportparken Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL - De buitensportverenigingen in Gemert-Bakel weten met ingang van komend jaar precies waar ze aan toe zijn met het onderhoud van hun accommodaties.

De lokale politiek gaf woensdagavond groen licht voor een nieuw plan waarin dertien buitensportverenigingen in Gemert-Bakel op dezelfde manier wordt behandeld.

De gemeente heeft de gemeentelijke sportparken uitgebreid onder de loep genomen. Daarbij is ook bekeken in hoeverre de dertien clubs (voetbal, hockey, atletiek, korfbal en honk- en softbal) over voldoende ruimte beschikken. Als een club bijvoorbeeld een (half) veld 'teveel' heeft, keert Gemert-Bakel voor die overcapaciteit geen volwaardig onderhoudsbedrag meer uit. 

"We zijn blij dat er nu voor alle clubs één uniform beleid komt", verwoordde Toon Coopmans (Dorpspartij) de gevoelens van vrijwel alle raadsfracties. Henk Giebels (D66) noemde de ongeveer zeven ton die de gemeente jaarlijks voor de sportparken gaat uittrekken, 'een zeer fors bedrag'. "Zeker als je je bedenkt dat daar straks voor het zwembad nog eens een ton of twee bij komt, want daar ga ik eerlijk gezegd wel van uit."

Cultuur

Desondanks was ook Giebels positief over het plan. "Al hoop ik wel dat we eenzelfde bedrag straks ook aan cultuur gaan uitgeven", voegde hij daar nog wel aan toe. Willeke van Zeeland vroeg zich namens het CDA nog wel af hoe het zit met de vervanging van kunstgras als een vereniging als VV Gemert daar vaker dan gemiddeld gebruik van maakt. "Wie draait dan op voor de kosten?"

Voor de kunstvelden hanteert Gemert-Bakel een vervangingstermijn van tien jaar, waarbij wordt uitgegaan van twee trainingen per week, verklaarde wethouder Martien Bankers (Lokale Realisten). ,,We zijn uitgegaan van breedtesport. Als een club een veld intensiever gebruikt door bijvoorbeeld drie keer per week te trainen, heb je op papier een afschrijvingstermijn van acht jaar. In theorie moet de club die laatste twee jaar dan bijbetalen."

 1. Nieuw team zet Waeverstad op z’n kop

  Nieuw team zet Waeverstad op z’n kop

  GEMERT - Het achtkoppige team dat sinds dit jaar de organisatie van de Bonte Avonden in Gemert op zich heeft genomen, kan dik tevreden zijn en zichzelf op de schouder slaan. Ze hebben gezorgd voor een geweldige avond Waeverstad op z'n kop waar de stukken vanaf vlogen. Veel humor, acts met een hoge kwaliteit en fraai om te zien. Wat wil een mens nog meer. Het publiek was heel enthousiast en de stemming zat er heel snel al in. Afgezien van drie ingehuurde kletsers (die wel heel goed waren) stond er alleen Gemerts talent op de planken.
 2. Gemert sluit Boef in de armen
  VIDEO

  Gemert sluit Boef in de armen

  GEMERT - Geen woord over 'kechs' of excuses. Rapper Boef kwam in discotheek Time Out in Gemert maar voor één ding: een feestje maken. De fans hebben rapper Boef zijn misstappen vergeven. In een volle discotheek Time Out in Gemert stond Sofiane Boussaadia, zoals hij echt heet, in de nacht van zaterdag op zondag voor een uitgelaten publiek. De aangekondigde bierdouche, waartoe werd opgeroepen op internet, bleef beperkt tot een beetje fris dat de lucht in ging. Toch voldoende aanleiding voor een grote, brede begeleider van de rapper om even poolshoogte te nemen in het publiek.

Gemert e.o.