Volledig scherm

Grondprijs in Elsendorp en De Rips omlaag

GEMERT-BAKEL - De grondprijzen in Elsendorp en de Rips gaan weer omlaag. De prijs per vierkante meter voor kleine bouwpercelen (onder 200) gaat van 240 naar 230 euro, die voor grotere percelen van 260 naar 250 euro. Met deze korting hoopt de gemeente verkoop van bouwgrond te stimuleren.

In de rest van Gemert-Bakel blijven de prijzen gelijk. Ook de grondprijzen op industrieterreinen veranderen niet. "Ook al loopt de verkoop in de kleine kernen iets achter ten opzichte van de prognoses", zegt wethouder Miranda de Ruiter. "In Bakel en op Smartpark Gemert loopt het wel goed."

Het gemeentebestuur had de prijzen voor bouwgrond voor 2015 al een keer fors verlaagd, wat resulteerde in betere verkoopcijfers. Omdat de economie opbloeide, zijn de prijzen vorig jaar weer verhoogd.

Het college werkt ook aan een voorstel om de grondprijs in De Mortel omlaag te doen. Vooral in het bouwplan Vrije Erven, dat met enorm grote kavels niet erg hard loopt, blijkt die te hoog te zijn. De raad moet de grondprijsverlagingen nog wel goedkeuren.

Gemert e.o.