Volledig scherm
De vijf worden verdacht van oplichting op Marktplaats © Thinkstock

Handelse vrouw: 'Geen oplichting maar zakelijk conflict'

HANDEL - Geen oplichtingspraktijken maar zakelijke conflicten. Zo omschrijft de vrouw van het Handelse stel de verhalen van gedupeerden die op social media zijn opgedoken.

Het Handelse duo dat door enkele tientallen gedupeerden van oplichting wordt beticht, weerspreekt die beschuldigingen. Volgens de vrouw, die ook namens haar ex-partner zegt te spreken, gaat het  enkel en alleen om 'zakelijke conflicten'. ,,En ik snap niet waarom die in de krant worden geplaatst."

Donderdag kwamen verhalen los van gedupeerden; meer dan dertig mensen zouden door het stel zijn opgelicht. Daarbij liet het tweetal volgens de slachtoffers  een spoor van oplichting, verduistering en bedreiging na.  Een aantal van hen heeft aangifte gedaan, de politie is een onderzoek gestart. De vrouw - die vanwege eerdere bedreigingen niet met haar naam in de krant wil en alleen telefonisch wil reageren - woont nog in Handel. Haar ex-partner is inmiddels naar België verhuisd. 

Dodge Ram Van

De vrouw bevestigt dat zij en haar ex-partner - maar hij ook alleen - met een aantal mensen 'een zakelijk confict heeft'. ,,Dat klopt, maar aan elk verhaal zitten twee kanten." Zo beweert ze dat de Helmondse autohandelaar Floris ten Doesschate die zegt opgelicht te zijn, zélf een oplichter is. ,,Ik ken de man niet, maar hij heeft een leasecontract voor de Dodge Ram Van afgesloten dat op naam van míjn paardenbedrijf staat. Sterker nog: de auto staat nog steeds op mijn naam." Welke rol haar ex hierin heeft gespeeld,  kan de Handelse niet zeggen. 

De vrouw zegt dat ze de politie donderdag telefonisch gemeld heeft dat ze aangifte tegen de Helmonder wil doen. ,,Van bedreiging, smaad en laster." Ze weerspreekt ook de beschuldiging van de Gemertenaar die door haar ex-partner zegt te zijn bedreigd. ,,Mijn ex kent die man helemaal niet. Bovendien zou hij nooit iemand bedreigen, zo zit hij niet in elkaar."

Chrissy Fens

Wat de Handelse nog het meeste steekt, is de beschuldiging van ruiter Chrissy Fens uit Rotterdam, die een paard van haar kocht. Daarbij zou ze voor vijftien mille het schip zijn ingegaan. ,,Dat verhaal klopt van geen kanten." De twee zijn volgens haar inderdaad overeengekomen dat de Handelse het paard zou terugkopen, maar de Rotterdamse zou het contract daartoe nooit hebben ondertekend. ,,En dan is er geen deal", vindt de Handelse. 

Volgens haar heeft de Rotterdamse nog een schuld van 1.150 euro bij háár openstaan. ,,Omdat ik het paard een hele tijd getraind en verzorgd heb." Ook bij het Hippisch Centrum in Deurne heeft de onderneemster naar eigen zeggen - in tegenstelling tot wat eigenaar Libéma beweert - geen schuld openstaan. ,,Tot eind deze maand heb ik de maandelijkse rekening van 1545 euro keurig betaald."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement