Volledig scherm
© Thinkstock

Harde wind gooit roet in eten Ballonfestijn Gemert

GEMERT - Vanwege te harde wind is het Gemertse Ballonfestijn zaterdagavond niet door kunnen gaan. Dertien ballonnen met in totaal 59 passagiers zouden rond half negen 's avonds hebben moeten opstijgen vanaf een weiland tegenover het kasteel in Gemert.

Maar na overleg met weerdiensten op onder meer luchtmachtbasis Volkel besloot de Rotary, die het festijn organiseert, dat het niet verantwoord was om de
ballonnen te laten opstijgen.

De te harde wind zou een veilige landing niet hebben kunnen garanderen. De Rotary probeert nu om de passagiers, die 195 euro betaalden voor een plek, op 9, 10 en 11 september alsnog te laten vliegen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.