Volledig scherm
Het Ridderplein in Gemert met het gemeentehuis. © Ton van de Meulenhof

Herinrichting gemeentehuis Gemert-Bakel levert geld op

GEMERT-BAKEL - De herinrichting van het gemeentehuis in Gemert kost dan wel 16.000 euro per jaar, maar levert tevens een jaarlijkse besparing op van 12.000 euro. Geld dat nu aan Helmond wordt betaald, kan straks worden besteed in Gemert-Bakel, zo laat de gemeente weten. Samenwerkingsverband Peel 6.1 loopt per 1 januari af. Medewerkers die nu in Helmond werken, komen dan weer terug. 'Voor de werkplekken in Helmond betalen we nu 28.000 euro per jaar.

Met 16.000 euro per jaar richten we in Gemert flexibele werkplekken in. Dat betekent dat we 12.000 euro minder kwijt zijn', berekent de gemeente.

Momenteel wordt op de begane grond van de leegstaande noordvleugel een gezamenlijke werkplek ingericht voor ambtenaren die het zorgbeleid uitvoeren én de partners van buiten het gemeentehuis. Inwoners hoeven straks niet meer naar Helmond, maar kunnen in Gemert terecht.

De kosten worden niet betaald uit budgetten die voor zorg zijn bestemd, zo laat de gemeente weten. Die indruk wekte ze eerst wel. Op vragen van het ED antwoordde de gemeente dat die uit 'bestaande budgetten voor Jeugd en WMO' werden betaald. Daarbij verzuimde ze te vermelden dat er twee potjes zijn: één voor de programmakosten (de daadwerkelijke zorg) en een voor de uitvoeringskosten (personeel en huisvesting).

Gemert e.o.