Volledig scherm
Vlekkie rende weg toen hij vuurwerk hoorde. © Facebook

Hondje Vlekkie spoorloos na harde vuurwerkknal in Gemert

GEMERT - Het hondje van Yvonne van den Elzen is van de schrik weggerend toen hij een harde vuurwerkknal hoorde in de straat Wijst in Gemert. Vermoedelijk is hij daarna door een onbekende gevonden en meegenomen. De eigenaresse van Vlekkie wil hem heel graag terug: ,,Hij was van mijn moeder, maar zij is 1,5 jaar geleden overleden."

Afgelopen vrijdag rond middernacht was in de straat opeens een harde knal te horen. Het zoontje van Van den Elzen werd erdoor wakker, waarna ze haar voordeur op een kier zette om te kijken waar de knal vandaan kwam. Op dat moment volgde een tweede knal, waardoor Vlekkie er van de schrik 'als een speer vandoor ging'.

Van den Elzen rende achter haar hondje aan, omdat hij veel voor haar gezin betekent. ,,Hij was van mijn moeder, maar na haar overlijden heb ik de zorg voor Vlekkie overgenomen."

Speurhond

Volledig scherm
Yvonne van den Elzen doet een oproep om haar vermiste hondje te vinden. © Facebook

Na tien minuten in de richting te hebben gerend waar ze Vlekkie naartoe had zien rennen, besefte Van den Elzen dat haar voordeur nog openstond. ,,Ik moest terug voor mijn zoontje." Ze is teruggegaan om de deur te sluiten en haar familie in te lichten. Die nacht en de volgende dagen hebben ze gezocht, zelfs mét speurhond van Stichting Waar is onze Angel.

Doodlopend spoor

,,Hij pikte direct het spoor op." De speurhond, die Van den Elzen de volgende dag hielp bij de zoektocht, is het spoor gevolgd tot het doodliep. Dat was bij het hockeyveld van Sportpark Molenbroek. ,,Vermoedelijk is ze daar opgepakt door iemand en meegenomen", zegt de eigenaresse ontdaan. Volgens de begeleider van de speurhond gebeurt dat vaker in Brabant. 'Mensen vinden een hond zonder baasje en nemen hem mee.'

Tot nu toe is Vlekkie spoorloos. Hij is niet meer gezien na de vuurwerkknal en niemand heeft zich nog gemeld bij de eigenaresse. ,,Mijn zoontje en ik missen hem enorm."

Volledig scherm
Vlekkie is nog altijd vermist. © Facebook