Volledig scherm
Kasteel Gemert. © Archieffoto Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Horeca-tycoon ziet 'potentie' in kasteel Gemert

GEMERT - De Limburgse horeca-ondernemer Camille Oostwegel ziet volop mogelijkheden voor het Gemertse kasteel. "Het is de kunst om de juiste investeerder te vinden, maar het heeft zeker potentie", zegt Oostwegel. Hij bracht een bezoek aan Gemert op uitnodiging van waarnemend burgemeester Renén van Diessen.

Oostwegel heeft in Zuid-Limburg diverse kastelen en kloosters gekocht en omgevormd tot luxe hotels en restaurants. De familie is eigenaar van Château St. Gerlach, Château Neercanne, het Kruisherenhotel in Maastricht en de Winselerhof in Landgraaf. Gemert komt daar echter niet bij, verzekert de horeca-ondernemer. "We gaan niet buiten Zuid-Limburg, dat hebben we al lang geleden besloten. Daar hebben we nog genoeg te doen."

Zeer geschikt
Voor horeca is het Gemertse kasteel zeker zeer geschikt, vindt hij. "Maar je kunt ook aan een combinatie van functies denken met bijvoorbeeld opleidingsinstituten en appartementen. Het is een mooi kasteel met een interessante historie en mooie oude details." De horeca-ondernemer kon vrijdag aan de zijde van Van Diessen overigens alleen de buitenkant van het kasteel bekijken.

Enorm netwerk
"De raad heeft mij gevraagd om vaart te zetten achter de ontwikkelingen rondom het kasteel", verklaart Van Diessen. "Ik doe mijn uiterste best om het zo breed mogelijk bekend te maken. Oostwegel kende het bijvoorbeeld niet. Hij heeft een enorm netwerk en kan het uitdragen. Wat hij ook doet."

Gemert e.o.