Volledig scherm
© Wikimedia Commons

Inwoners Gemert- Bakel hopen op burgemeester met daadkracht en betrokkenheid

GEMERT-BAKEL - De naam van de nieuwe burgemeester wordt woensdagavond bekendgemaakt. Inwoners van Gemert-Bakel hopen op iemand die daadkracht en betrokkenheid toont.

Hoewel het nu een stuk beter gaat, liep het niet echt storm voor de burgemeesterspost: twintig sollicitanten. Vergeet vooral de kleine kernen en de verenigingen niet en praat met de mensen. Dat is in grote lijnen de boodschap die de nieuwe burgemeester van Gemert-Bakel meekrijgt van de inwoners.

De nieuwe treft een heel wat rooskleuriger situatie dan voorganger Jan van Zomeren vijf jaar geleden. Het BING-rapport over (gebrek aan) bestuurlijke integriteit was net geopenbaard. En al snel kwam er een enorm lijk uit de kast: Gemert-Bakel bleek praktisch failliet te zijn.

Er staat de gemeente nog het een en ander te wachten. Het kasteel in Gemert dat plots weer te koop staat, de (slechte) bereikbaarheid, verenigingen die morren over bezuinigingen, de mogelijk risicovolle lening aan golfbaan Stippelberg, allemaal kwesties waarin het lastig opereren is met een lege portemonnee.

Lees woensdag het volledige verhaal in het ED of in de digitale krant.

Gemert e.o.