Volledig scherm
foto Jurriaan Balke/fotomeulenhof

Kerst op bedrijventerrein in Milheeze

MILHEEZE - Op het bedrijventerrein aan de Klef 6 in Milheeze komt 11 december een kerstmarkt. Het fabrieksterrein wordt sfeervol aangekleed en er komen circa 25 kramen voor hobbyisten en lokale ondernemers.

"Wij zijn een kroegkoor, maar wilden iets met kerst doen. Om niet in het vaarwater van het koor Friends With Voices te komen, hebben we contact opgenomen. We besloten het samen op te pakken", vertelt Paul Kuijpers van 'You Name It'. "We wilden iets doen wat ze in Milheeze niet kennen."

"We zijn klein begonnen, maar het is steeds groter geworden", vult Angelique Keunen van Friends With Voices aan. De samenwerking breidde zich uit naar toneelclub Voetlicht, de band Topband en strijkkwartet Quartet à Cordez.

Omdat het bedrijf een eindje buiten het dorp ligt, wordt een wandelroute met lichtjes uitgezet. Kuijpers: "Leden van de toneelclub, in Dickens-stijl gekleed, gaan de bezoekers ernaartoe begeleiden." Onderweg dragen twee dichters hun werk voor. Mensen die slecht ter been zijn hoeven zich niet te laten afschrikken door de afstand. Er pendelen vanaf de kerk twee huifkarren, waarvan één geschikt voor rolstoelen. De kerstmarkt begint om 15.00 uur en is gratis te bezoeken. Kuijpers: "Drie bedrijven in Milheeze die met zwaar verkeer rijden, hebben gesponsord."

Gemert e.o.