Volledig scherm
Foto ter illustratie

'Kinderlokker' in busje achtervolgt jongen in Gemert: 'Jongetje, niet weg gaan, kom hier'

GEMERT - In Gemert en omstreken is vermoedelijk een kinderlokker actief. Bij de politie zijn de afgelopen week meldingen van drie jongeren binnengekomen die zeggen te zijn lastiggevallen door de volwassen man. Hij zou kinderen proberen te lokken om samen een ijsje te eten, laat de politie maandag weten.

Eén van de jongeren werd afgelopen dinsdag achtervolgd toen hij van zijn school in Gemert naar zijn huis in Boekel fietste. De tiener werd aangesproken door een man van rond de vijftig jaar die in een wit bakkersbusje rondreed.

'Niet weg gaan'

Dat gebeurde bij sportpark Molenbroek in Gemert, ter hoogte van Fitland. Volgens de politie probeerde de bestuurder de jongen te lokken. "Jongetje kom dan. Niet weg gaan. Kom eens hier dan", zou de vermeende kinderlokker hebben geroepen.

De jongen was dusdanig bang voor de man dat hij snel naar huis fietste. "De jongen is erg geschrokken en vond het erg vreemd", aldus de politie.

Signalement

Het zou gaan om een volwassen man van rond de vijftig jaar. Hij is ongeveer 1,68 lang, is kalend en droeg een zwart vest, een wit t-shirt met daaronder een trainingsbroek. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.