Volledig scherm
Pieter Drouen, Jack Centen en Nick Willems (vlnr) op het festival-terrein aan De Schabbert in aanbouw. © FotoMeulenhof

Kingz-feesten moeten Gemert-Bakel op de kaart zetten

GEMERT - Spannend is het zeker, voor de drie mannen van Kingz Events. Als vrijdagavond de hekken van Kingz Outdoor aan De Schabbert voor het eerst opengaan, is het eerste festival van het nog jonge Gemertse bedrijf een feit. ,,Als we het doen, willen we het ook goed doen.''

Kingz Outdoor wordt dit weekend weliswaar het eerste wapenfeit van Kingz Events, de 'generale repetitie' hebben de organisatoren al lang en breed achter de rug. Dat was Kingz & Queenz,  het evenement dat in Koningsnacht op het Ridderplein plaatsvond en duizenden bezoekers op de been bracht. ,,Dat is voor ons wel aanleiding geweest om dit nu op deze manier op te pakken", vertelt Jack Centen, samen met Nick Willems en Pieter Drouen de drijvende kracht achter Kingz Events.

De drie zijn ook uitbaters van drie Gemertse horecazaken: Centen heeft restaurant PUuUr; Willems is van Mambo's en Drouen van De Keizer.  ,,Er gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Zo zijn wij nu alle drie drie weken fulltime bezig met Kingz Outdoor", vertelt Centen.

Professioneel

Het festivalterrein aan de West-Om is professioneel ingericht, met drie area's, een plek voor food-trucks en een VIP-deck. ,,Het oorspronkelijke idee was om met één podium te werken, maar dat zijn er drie geworden, waardoor je een echt festival krijgt." Voor het VIP-deck worden geen kaarten verkocht. ,,Dat is vooral bedoeld voor de bedrijven die hier hebben meegeholpen."

De organisatoren hopen met namen als La Fuente, Billy the Kit en Paul Elstak op drie- tot vierduizend bezoekers per dag. Centen: ,We hebben zeker niet de intentie om tot een tweede Wish uit te groeien. Maar we denken dat we hiermee zeker in een behoefte voorzien. Ik denk dat de festivals elkaar eerder versterken dan dat ze in elkaars vaarwater zitten."

Ze willen jaarlijks nog twee evenementen organiseren: Kingz & Queenz tijdens Koningsnacht en een oud- en nieuwfeest. ,,We zijn benieuwd naar de reacties." Voor het weer hoeven de bezoekers niet te vrezen, stelt Centen. ,,Er liggen veel vlonders en er is veel overdekt. Bezoekers kunnen gewoon hun nette schoenen aan."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.