Volledig scherm
22-11-2016 : Utrecht. De Nederlandse Zangeres Laura van den Elzen (Gemert) is populair in Duitsland na 2e plaats in Duitse talentenshow . Ze treedt een paar keer op tijdens de Margriet winterfair Foto: Ruud Voest © Ruud Voest

Laura heeft geen spijt van deelname aan Duitse Idols: Volgend jaar toer door VS

GEMERT - De 19-jarige Laura van den Elzen uit Gemert werd in mei tweede in Europa’s grootste talentenshow Deutschland sucht den Superstar. Volgend jaar gaat ze toeren in Amerika.

Spijt? Ze denkt even na. Nee, spijt van haar deelname aan Deutschland sucht den Superstar. (DSDS) heeft Laura van den Elzen nooit gehad. „Of misschien even toen ik in Jamaica heel ziek werd. Toen had ik het niet erg gevonden om uit de show gestemd te worden.” Maar dat gebeurde niet. Sterker nog, het werkte in haar voordeel dat ze ondanks een longontsteking snoeihard stond te zingen.

Europa
In Nederland kan ze nog anoniem over straat, in Duitsland is ze beroemd. „Er kwamen zoveel mensen voor een handtekening, dat een Autogrammenstunde soms wel vier uur duurde”, zegt ze enthousiast. „Mijn leven is totaal veranderd. Ik treed alle weekenden op en soms ook door de week. Ik hou weinig tijd over, maar mijn familie gaat gelukkig mee.”

Meteen na DSDS is Laura met de vijf andere finalisten op tournee gegaan door Duitstalig gebied. Verder staat ze op grote country-festivals in heel Europa. Trots: „Nu als highlight, vroeger als klein meisje op een zijpodium.” En ze is weer volop nieuwe liedjes aan het schrijven, in het Nederlands, Engels én het Duits. Want er zit een platencontract aan te komen. De studie staat op een laag pitje.

Amerika
„Ik ga een jaar naar Amerika, de show leiden die brandweermannen geven in verschillende stadions, voor liefdadigheid. Ik ben gevraagd omdat ik ondanks mijn longontsteking toch heb doorgevochten in DSDS. Brandweerlieden hebben iets met longen, al was het maar vanwege de rook.”

Op de vraag of ze een vriend heeft blijft het even stil. Dan: „Ik ga veel om met Mark Hoffmann, de jongen die vierde werd bij DSDS. We treden ook samen op.”

Lees het hele verhaal in het ED van woensdag of via de digitale krant.

Gemert e.o.