Volledig scherm
De rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx

Man (50) uit Gemert hoort 30 maanden cel eisen na seks met minderjarig meisje

DEN BOSCH - Een 50-jarige man uit Gemert moet wat de officier van justitie betreft 30 maanden cel krijgen, waarvan 10 voorwaardelijk, omdat hij seks had met een minderjarig meisje dat werkte als prostituee. De man had vier keer onbeschermde seks met het meisje, terwijl hij na enkele keren wist dat ze minderjarig was.

De Gemertenaar was 'klant' van oud politieman Leon S. uit Rijen die vorig jaar vijf jaar cel kreeg omdat hij via een website minderjarige meisjes aanbood voor seks. De rechtbank doet pas op 5 januari uitspraak omdat hij eerst wil afwachten wat de uitspraak is in de Valkenburgse zedenzaak. In deze zaak werd een minderjarig meisje gedwongen seks te hebben in een Valkenburgs hotel. Deze week werden hiervoor in hoger beroep voorwaardelijke en onvoorwaardelijke celstraffen geëist.

De verdachte uit Gemert had seks met het minderjarige meisje in de auto en in een 'love-hotel' in België. Hij heeft kinderen die even oud zijn als het meisje. Hij gaf geen verklaring voor het feit dat hij meisje bleef ontmoeten nadat hij wist hoe jong ze was.

Gemert e.o.