Volledig scherm

Man kruipt met drank op achter het stuur en scheurt met kinderen door Milheeze

MILHEEZE - Een 40-jarige man uit Milheeze is woensdag rond 14.00 uur aangehouden omdat hij achter het stuur zat met alcohol op en ruim 40 kilometer per uur te hard reed.

Tijdens een lasercontrole van de politie op de Stippelberg in Milheeze zagen agenten een auto met een snelheid van 124 km/u voorbij komen. 80 is de maximaal toegestane snelheid daar. De politie kon de automobilist niet laten stoppen en zocht daarom op waar de eigenaar woont.

Omdat de bewoners niet thuis waren, werd een bekeuring uitgeschreven op het kenteken van het voertuig. In de Schutboomsestraat in Milheeze zagen agenten de auto even later rijden. In Bakel werd de auto gecontroleerd. De man moest blazen en daarop werd besloten hem mee te nemen naar bureau. Hij blies 0,75 promille. In de auto zaten ook de partner van de man en achterin twee jonge meiden.

Op het bureau bleek dat de man in de afgelopen vijf jaar al twee eerdere veroordelingen heeft gehad voor soortgelijke gevallen. De man kreeg daarom een dagvaarding en moet voor de rechter verschijnen. Ook krijgt hij proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed. Voor de kinderen in de auto wordt een zorgmelding gemaakt die naar jeugdzorg gaat.

Gemert e.o.