Volledig scherm
© ANP

Man uit Eindhoven weet niets van duizend hennepplanten in zijn kelder

DE MORTEL/EINDHOVEN - Met lichte teleurstelling zag rechter C. Kuijs vrijdagochtend een leeg strafbankje. Jammer, want hij had wel wat prangende vragen voor de Eindhovenaar die 'niets wist' van de vier hennepkwekerijen in de kelder van zijn huurwoning in De Mortel.

Na opmerkingen van opmerkzame buurtbewoners nam de buurtbrigadier in februari dit jaar een kijkje in die woning. In de huiskamer zat Peter de K. (50). Omdat de agent een bekende lucht rook, wilde hij de kelder in. Maar daar was de man nog nooit geweest, hij kon er niet in. Vreemd, want met de sleutels die op tafel lagen ging die deur gewoon open. 

Beneden waren vier kweekruimtes met in totaal ruim duizend planten. Daar keek de bewoner van op. Terwijl op diezelfde huiskamertafel  een fles vloeibare mest stond en er lagen zaagstukken die precies pasten in de schotten in de kelder. Rechter Kuijs was dus erg benieuwd naar uitleg, maar de Eindhovenaar kwam niet opdagen en had ook geen advocaat.

Het OM zat daar niet mee, de officier vond hem duidelijk schuldig, en wees er op dat de Eindhovenaar eerder al eens bij een kwekerij rondliep maar toen net de dans ontsprong. Nu verdiende hij straf: 240 uur werken, met vier maanden voorwaardelijke cel. Volgens de politie is er minstens eenmaal eerder geoogst zodat hij ruim een ton moet hebben verdiend en die wil het OM terug. Enexis heeft een open rekening van vier mille die ze ook betaald wil hebben. 

Gemert e.o.