Volledig scherm
Het pand van Marco Gas in Bakel. Archieffoto Ton van de Meulenhof

Marco Gas Bakel volgens omwonenden bij ramp niet altijd bereikbaar voor hulp

BAKEL - Bij grote calamiteiten is Marco Gas in Bakel niet altijd goed te bereiken voor hulpdiensten. Dat stellen buurtbewoners van de gashandel. Er geldt weliswaar een parkeerverbod, maar daar zouden mensen zich niet aan houden en de politie zou nauwelijks controleren op overtredingen.

Ook maakt de buurt zich zorgen over een arrest van de Hoge Raad, dat bepaalt dat een parkeerverbod niet geldt voor de bermen.

Veiligheidsregio
De gemeente is het niet met de omwonenden eens. 'De Veiligheidsregio heeft vastgesteld dat de bereikbaarheid bij een calamiteit voldoet aan de landelijke richtlijnen', laat ze weten. Bij evenementen wordt gezorgd voor alternatieve parkeerplekken, verkeersregelaars en extra handhaving. 'Daarbij geeft de Veiligheidsregio aan dat de weg voldoende breed is, ook als er auto's in de berm zouden staan.'

Vergunning
"De situatie kan wel voldoen aan alle wettelijke eisen, maar dat is gebaseerd op rapporten uit 2014", weerlegt advocaat van de omwonenden Niels Crooymans. "Er is een veel zwaardere vergunning afgegeven, voor de opslag van 183 ton gas in plaats van 21 kubieke meter. Tijdens de hoorzitting vorige week, van de bezwaarschriften, bleek dat er geen actuele controlerapporten in het dossier zitten. Ik verwacht dan ook dat de commissie de bezwaren van de omwonenden gegrond acht."

Gemert e.o.