Volledig scherm
Projectontwikkelaars Toon van Schijndel (links) en Bas van de Laar ondertekenen het koopcontract voor het klooster, samen met wethouder Anke van Extel © ED

Massale belangstelling voor wonen in of bij Nazareth-klooster Gemert

GEMERT - Het Nazareth-klooster en de bijbehorende tuin in Gemert blijken een geliefde plek om te wonen. Voor de bouwplannen in en bij het complex hebben zich tot nu toe liefst 190 belangstellenden gemeld. 

Het is de bedoeling dat het terrein van de al jaren leegstaande Axis-discotheek ook bij het plan betrokken wordt.

Verkoop woningen
Woensdagochtend tekenden projectontwikkelaars Toon van Schijndel en Bas van de Laar het koopcontract voor het klooster. Samen nemen ze het complex inclusief tuin voor 2,2 miljoen euro over van de gemeente Gemert-Bakel. De 2 gaan nu het definitieve plan uitwerken, dat nog voor de zomer gereed moet zijn. De verkoop van de woningen en appartementen - allen in het hogere segment - gaat na de zomer van start.

Naar het er nu uitziet, komen er in het bestaande klooster 20 tot 24 appartementen. De vleugel achter de rijksmonumentale kapel wordt gesloopt: daar komen 12 nieuwe appartementen. In de kloostertuin komen daarnaast nog ongeveer 36 woningen met tuin, veelal vrijstaand of geschakeld.

7th Heaven
De kapel en refter krijgen in het plan een nieuwe, maatschappelijke bestemming. Van de Laar en Van Schijndel, die samenwerken onder de naam 7th Heaven, zijn daarover in gesprek met Zorgcoöperatie Gemert en de KBO. 

Het oude Axis- en Koetshuispand op de hoek van de Churchilllaan en het Binderseind, vlakbij het klooster, is al langer eigendom van Van Schijndel. Het is de bedoeling dat ook daar nog een aantal woningen komen, die qua stijl aansluiten op de nieuwe woningen in de kloostertuin.

Volledig scherm
Toon van Schijndel (links) en Bas van de Laar van 7Th Heaven, sinds woensdag de nieuwe eigenaar van het Nazaret-klooster in Gemert © ED