Volledig scherm
© Thinkstock

Meisje uit Bakel ligt nog altijd in ziekenhuis na ongeluk in Australië

BAKEL - Het 20-jarige meisje uit Bakel ligt na een ernstig auto-ongeluk in Noordwest-Australië nog altijd in het ziekenhuis. Ze heeft vrijdag weer een operatie ondergaan. Haar vader is naar Perth afgereisd om bij haar te zijn. De familie wil verder geen reactie geven.

Bij een eenzijdig ongeval, afgelopen zaterdag in de woestijn bij Pardoo, zijn twee andere inzittenden omgekomen: een 20-jarige uit Warder (NH) en een 24-jarige Duitse vriend. Ook de bestuurster van de auto is gewond geraakt. Zij mocht vrijdag het ziekenhuis verlaten.

Naar huis mag dit meisje, afkomstig uit Nieuwerkerk aan de IJssel, voorlopig nog niet. Zij wordt mogelijk aangeklaagd voor roekeloos rijden, wat in Australië geldt als een misdrijf. De auto raakte van de weg en is over de kop geslagen.

De Australische politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is er nog geen sprake van een vervolging.

Voor de zekerheid zijn Jades ouders en vrienden via Facebook een crowdfund-actie gestart. Als het tot een rechszaak komt, kunnen de kosten oplopen tot 150.000 euro. Niet alleen voor de advocaten, maar ook voor onderdak. Al die tijd mag de bestuurster het land niet uit. Bij veroordeling moet ze in het ergste geval tien jaar de gevangenis in.

De Bakelse en haar vriendinnen zijn alledrie als au-pair in Australië terechtgekomen, waar ze elkaar ook hebben leren kennen.

Gemert e.o.