Volledig scherm
Michiel van Veen

Michiel van Veen (45) uit Cuijk nieuwe burgemeester Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL - Huidig Tweede Kamerlid Michiel van Veen (45, VVD) uit Cuijk wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Gemert-Bakel. Dat heeft de gemeenteraad woensdagavond bekendgemaakt.

Tijdens een extra, openbare raadsvergadering onthulde de vertrouwenscommissie om 20.45 uur welke kandidaat zij aanbeveelt. De aanbeveling van de gemeenteraad gaat naar de minister en de commissaris van de Koning. In principe volgt de minister die in zijn voordracht aan de Koning. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit is de benoeming een feit.

De verwachting is dat waarnemend burgemeester René van Diessen eind november afscheid neemt. Van Diessen volgde Jan van Zomeren (63) op die 1 maart afscheid nam van Gemert-Bakel. Van Zomeren is precies twaalf en een half jaar burgemeester geweest, waarvan vijf jaar in Gemert-Bakel.

Michiel van Veen
De gemeenteraad omschrijft Van Veen als een gedreven en sterke bestuurder. Een proactieve verbinder die analytisch en communicatief sterk is en een groot netwerk heeft. Hij heeft een warme en krachtige persoonlijkheid.

De nieuwe burgemeester is geboren in Groningen en opgegroeid in Cuijk. Zijn studententijd bracht hij door in Groningen. Hij rondde eerst Algemene Operationele Techniek af aan de Rijkshogeschool Groningen en daarna Technische Bedrijfskunde aan de Hanze Hogeschool Groningen. Van 1995 tot en met 2010 was hij in diverse managementfuncties werkzaam bij Stork.

Naast zijn werk bij Stork werd Van Veen in 2002 gekozen tot raadslid in de gemeente Cuijk. Hij maakte acht jaar lang onderdeel uit van de gemeenteraad, de laatste vier jaar was hij ook fractievoorzitter. Na de verkiezingen in 2010 werd hij daar wethouder met onder andere economische zaken en sport in zijn portefeuille. Sinds 2012 is Van Veen lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal, waar hij voor de VVD onder andere woordvoerder is voor economische zaken en cultuur.

Michiel van Veen is getrouwd en heeft twee kinderen. Hij is van plan zo snel mogelijk naar Gemert-Bakel te verhuizen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement