Volledig scherm
© Thinkstock

Milheeze wil géén bebouwing veldje, blijkt uit enquête

MILHEEZE Een groot aantal inwoners van Milheeze wil niet dat er huizen worden gebouwd op het grasveld achter Kindcentrum De Kastanjelaar in het dorp. 

Dat leidt het actiecomité dat zich tegen het bouwplan verzet, af uit een enquête die ze zelf gehouden heeft. Van de 307 inwoners die de vragenlijst invulden, wil 71,3 procent het veld onbebouwd laten.

De bouwplannen voor het veldje aan de Zonnehoek houden de gemoederen in Milheeze al geruime tijd bezig.  Begin vorig jaar werd een plan gepresenteerd voor de bouw van acht woningen. Twee verontruste ouders, Saskia Jacobs en Heidi Schalk, besloten daarop een handtekeningenactie op te starten, met 700 handtekeningen als resultaat. 

Volgens het tweetal vervult het veld een te belangrijke functie om op te heffen. Niet alleen voor de schoolkinderen, maar ook voor een vereniging als Jong Nederland. Naar aanleiding van de protesten werd in juni een aangepast plan gepresenteerd, waarin twee woningen zijn geschrapt. Daardoor zou er zo'n 450 vierkante meter grond bij het bestaande speelterrein van de school getrokken kunnen worden.

Scenario's

In de enquête zijn de inwoners van het dorp zes mogelijkheden voorgelegd. Naast géén bebouwing en het aangepaste plan van de gemeente waren dat nog vier andere, zelfbedachte scenario's.  Eén van die alternatieven was een plan met alleen woningbouw aan de zijde van de fietsenstalling.

Uit de enquête blijkt dat van de (school)ouders 68 procent voor behoud van het grasveld is, terwijl dat percentage bij de omwonenden op 58 procent ligt. Als er dan toch gebouwd moeten worden, zo redeneren veel Milheezenaren, dan zouden er hooguit vier nieuw woningen moeten komen. 

De initiatiefnemers hopen nu dat de politiek  naar aanleiding van de resultaten van de enquête nog eens kritisch naar het plan wil kijken. En liefst nog wil aanpassen.

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement