Volledig scherm
Nicky Opheij hoort dat ze Miss Nederland 2017 is geworden. © Studio Paradox Design

Miss Nederland Nicky Opheij uit Handel nog 'in dromerige vibe'

VIDEOHILVERSUM/HANDEL - Ze verkeert The Day After nog steeds in een 'dromerige vibe', de kersverse Miss Nederland Nicky Opheij (22) uit Handel, ook al heeft ze daar helemaal geen tijd voor. 

Want de dag na de bekroning als Nederlands mooiste staat in het teken van 'een rondje Mediapark' in Hilversum. ,,We gaan zo ongeveer alle programma's af. Maar wel leuk om te doen hoor."

De finale-avond, maandagavond in een studio op het Mediapark, beleefde ze als in een roes. ,,Familie, vrienden en vriendinnen: iedereen die ik erbij wilde hebben, wás er ook bij. Maar op het moment zelf vergeet je even de mensen om je heen, je bent dan zó op jezelf gefocust." 

Tekst gaat verder onder de foto

Volledig scherm
Nicky Opheij wordt tot Miss Nederland gekroond. © Studio Paradox Design

Twijfel

Eerder gaf de Handelse in deze krant aan 'wel even getwijfeld te hebben' toen ze zich dit voorjaar bij de organisatie van Miss Nederland als kandidaat meldde. Want: een model is iets anders dan een miss. Toch heeft ze nu geen moment spijt. ,,En dat zeg ik niet omdat ik nu gewonnen heb. Mijn doel was om de beste versie van mezelf te worden, en dat is gelukt. Ik heb de afgelopen maanden ontzettend veel bijgeleerd. Ik ben blij met m'n lijf, ik ben blij met m'n voeding. Ik kan echt helemaal mezelf zijn."

De 1,80 lange Opheij stopte afgelopen zomer bij modellenbureau Touché om zich te kunnen richten op haar studie als gewichtsconsulente. Ze heeft er haar missie van gemaakt om het ultraslanke ideaalplaatje - maat 32 of nog lager - dat in de modellenwereld nog steeds het uitgangspunt is, actief te lijf te gaan. ,,Deze titel stelt me hoop ik nog beter in staat een voorbeeld te zijn." Komend jaar werkt ze voor de Miss Nederland-organisatie.

Tekst gaat verder onder de video

Miss Universe-finale

De Handelse, die eerder een ROC-opleiding bouwkunde volgde, richt zich nu op de Miss Universe-finale, op 26 november in Las Vegas.  ,,Ik krijg de komende weken nog allerlei trainingen. Bijvoorbeeld om mezelf nog beter te presenteren, maar ook om mijn eigen haar en make-up te doen. En een media-training." Op 10 november vertrekt ze richting Nevada.

Ze woont nu nog in Handel, maar niet lang meer. ,,Het huis van mijn ouders is verkocht, ik ben nu aan het rondkijken naar iets voor mezelf." Ze twijfelt nog tussen Eindhoven en Utrecht. Gemert wordt het zeker niet. ,,Gemert is echt een leuk dorp, maar het ligt echt te ver van de snelweg."

Nicky Opheij is gekroond tot Miss Nederland 2017! #missnederland #missnederland2017 #nickyopheij

Een foto die is geplaatst door Miss Nederland (@missnederland) op

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Gemert e.o.