Miss Nicky uit Handel klaar voor Las Vegas

VIDEOGEMERT - Over ruim twee weken weet Nicky Opheij uit Handel of ze zich als tweede Nederlandse ooit Miss Universe mag noemen.

Als pakezel op weg naar een wereld vol glitter en glamour. Vier grote koffers vol met kleding en tien paar schoenen, een reistrolley met toiletartikelen, een zak met jurken die niet mogen kreuken én een soort van taartdoos vol met dure Swarovski-sieraden zeult Miss Nederland Nicky Opheij uit Handel zaterdag mee tijdens haar vlucht naar Las Vegas.  ,,Als ik tijdens de overstap in tijdnood kom, doe ik gewoon m'n sjerp om."

Miss Nederland

De 22-jarige Handelse, in 2014 winnares van modellenwedstrijd Holland's Next Topmodel, werd vorige maand in Hilversum tot Miss Nederland gekroond. Met die titel kwalificeerde ze zich automatisch voor de Miss Universe-verkiezing, die op 26 november in Las Vegas  wordt gehouden. Morgen, ruim twee weken voor het wereldwijd via Fox uitgezonden evenement plaatsvindt, vertrekt ze al naar de Amerikaanse gokstad.

,,Echt keispannend", vindt ze het. ,,Je bent er in je hoofd al weken mee bezig, maar weet tegelijkertijd ook niet echt wat je te wachten staat. Bij de DA-drogist in de Gemertse Nieuwstraat heeft ze net nog wat spullen ingeslagen. ,,In elk geval goeie vitaminen, want ik verwacht niet dat ik veel tijd ga hebben om te sporten."

Volledig scherm
Nicky Opheij © Van de Meulenhof

Opheij levert zichzelf over aan de Amerikaanse organisatie, die eerder jarenlang in handen was van huidig president Donald Trump.  ,,Daar hebben we al op geoefend. Als ze vragen wat ik van Trump vind, zeg ik: dat is de Amerikaanse president. Je moet toch wel uitkijken wat je wel en niet zegt."

Geen tutje

De Handelse wil af van het clichébeeld van de miss die op het podium voor worldpeace pleit.  Ze ziet zichzelf 'meer als een miss 2.0'. ,,Ik wil niet zo'n tutje zijn, maar een voorbeeld voor andere meiden. Ik weet dat ik misschien niet de allerknapste ben, ik moet het ook van mijn persoonlijkheid hebben, de manier waarop ik in het leven sta. Ik hoop dat ik dat ook in Las Vegas kan overbrengen."

Veel bekenden reizen er trouwens niet mee,  naar het evenement dat wordt gepresenteerd door Steve Harvey, de schoonvader van ex-PSV'er Memphis Depay.  ,,M'n vader en zijn vrouw, en een oom en tante, dat is het wel. Er zijn er wel meer die graag mee hadden gewild, maar het is natuurlijk best wel prijzig."

Hoe hoog de bookmakers haar kansen schatten, wil ze liever niet weten. ,,Ik ga natuurlijk voor de winst, ook al zijn er ruim tachtig concurrenten. M'n gevoel zegt me dat ik serieus kans maak. Ik heb niet voor niks al twee finales gewonnen, denk ik dan."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement