Volledig scherm
Toon Verberkt bracht veel hilariteit in zijn roze wagentje met als motto 'Het zit aan de verkeerde kant'. © Jeanne van Ansem

Muziek in optocht Bakel, een wagen uit de optocht verwijderd

BAKEL - Er zat muziek in de carnavalsoptocht in Bakel. Letterlijk en figuurlijk. Het was de slogan van prins Paul dit jaar. Het was een geliefd thema voor groot en klein, prachtig uitgedost in de kleurrijke optocht met prachtige kostuums van de groepen, duo of enkeling, die tussen de vele herriewagens liepen. 

Die wagens waren wel allemaal goed afgewerkt met prachtige beschilderingen, en er liep veel jeugd bij die er plezier in had. Een wagen werd er zonder pardon uitgehaald. Oorzaak vermoedelijk niet opgegeven voor deze optocht. 

Ook het 55-jarig jubileum kwam regelmatig terug in de optocht. Zoals de wagen 'Met 55 jaar zitten we nog niet achter de geraniums, waar blijft ons after party?'. Het leven van Prins Paul kwam vaak terug in de optocht, niet alleen met zijn slogan maar ook als homo-prins. Toon Verberkt bracht veel hilariteit in zijn roze wagentje met als motto 'Het zit aan de verkeerde kant'. Hij paradeerde in en uit zijn wagen met een uitgeknipte spijkerbroek waar zijn blote billen te zien waren.

Een prachtige groep uitgedoste paradijsvogels kwam graag 'vor dizze prins fluitend oit de virre'. Maar ook prachtige pauwen met als tekst 'Onze prins is zo trots als een Paul'. Voor de nonnen was het '5x11 fist begonnen mi confetti ka-nonnen', waarbij een pop uit een kanon werd geschoten. Ook de hobby’s van het boerenbruidspaar kwamen voorbij in de optocht. De groep met de vishobby van de bruidegom zag er prachtig uit met zijn viskopjes op zijn hoofd. Maar ze hadden wel langs het net gevist. De Barber Shop de lange Pier zorgde ervoor dat het publiek er goed uitzag voor de foto.

De uitslag van de optocht in Bakel:

Kinderen

1. De Pipo's wagen
2. Bakel to the future
3. Ok bai ons zit er muziek in

Individuele volwassenen

1. Hans Aders 
2. Onze Prins is zo trots als een Pauwl 
3. Fanneke en Inge

Groepen volwassenen

1. Oit di draaiorgel kumt ok muziek
2. Prins Ties First, Prins Paul 2nd
3. ’t fist is begonnen mi confetti kanonne

Wagens binnen Bakel

1. Boerenbruidspaar 
2. 55+
3. VC Nie zo nauw

Wagens buiten Bakel

1. Bullskwartier
2. VC Durgedraaid
3. VC Plankgas

Gevelversiering

1. Wijbosch 4
2. De Hilt 
3. Boerenbruid 

Straatversiering

1. Hagelkruis
2. Wilhelminastraat
3. Marne 

Stuur zelf ook mooie foto's in naar ons fotoalbum.

Volledig scherm
'Vor deze prins komme wai fluitend uit de veren' in de optocht in Bakel. © Jeanne van Ansem
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement