Volledig scherm
© Wikipedia

Nederheide in Milheeze houdt nieuwjaarsduik

MILHEEZE - Waar veel nieuwjaarsduiken in de regio de laatste jaren werden afgeblazen, organiseert hotel-restaurant Nederheide in Milheeze juist voor het eerst een duik.

Op nieuwjaarsdag om 11.00 uur duiken de deelnemers in het koude water van het Strandbad in Milheeze.

Nederheide
In het verleden zijn hier vaker nieuwjaarsduiken gehouden, maar voor het eerst neemt Nederheide de organisatie in handen. Eigenaar Jan Overeem: ,,Is de belangstelling groot, dan is het een mooi evenement. Valt de opkomst tegen, dan houden we er net zo makkelijk mee op."

Misschien dat er ook wat Helmonders hier 2017 inluiden met een plons, want al voor het derde jaar op rij is er een streep gezet door de nieuwjaarsduik op Berkendonk. De organisatie - die nog steeds hoopt in de toekomst duiken te organiseren - kampt met een tekort aan vrijwilligers en kon daardoor ook niet voldoen aan de door de gemeente gestelde veiligheidsvoorschriften. ,,Er komt natuurlijk veel bij kijken, zoals EHBO'ers en de reddingsbrigade", licht bestuurslid Geert Blenckers toe. "En met zo'n tien vrijwilligers en twee actieve organisatoren kom je daarvoor eigenlijk handen tekort."

Kempervennen
De problemen in Helmond staan niet op zich. Zo gaat de nieuwsjaarsduik in De Mortel voor het tweede jaar op rij niet door en is er in de regio Eindhoven maar één dit jaar: bij de Kempervennen.

Gemert e.o.