Volledig scherm
Miss Nederland Nicky Opheij in Gemert. © FotoMeulenhof

Nicky Opheij uit Handel op weg naar Miss Universe 2017 (1)

DAGBOEKHANDEL/LAS VEGAS - Nicky Opheij uit Handel dingt zondag in Las Vegas mee naar de titel Miss Universe 2017. De week voorafgaand aan aan het evenement heeft ze al een vol programma. Tot en met vrijdag vertelt zij daar dagelijks over.

,,Maandagochtend moest ik vroeg op want om kwart over acht moesten we allemaal klaarstaan om ons aan de jury voor te stellen. Eerst naam en land noemen en vervolgens gingen we in groepjes van tien nog een keer naar binnen. Zo konden we de jury alvast een keertje zien, dat ze niet eng zijn of zo.

Belangrijke dagen

Maandag en dinsdag zijn twee heel belangrijke dagen. Maandag was het interview met de jury en Dinsdag is de preliminary . (lachend). Ik weet niet eens hoe je dat uitspreekt, maar het betekent dat  de top 16 al wordt bepaald. 

Na het ontbijt had ik twee uurtjes vrij. In die tijd heb ik lekker gefacetimed (bellen met beeld, red.) met mijn ouders en broertje. Verder heb ik alles doorgenomen wat ze me allemaal zouden kunnen vragen. 

Translator tolk

Ik heb ook mijn translator, tolk, ontmoet. Ze komt uit Twente en woont nu in Amerika, een superleuke vrouw. Het was heel fijn om even Nederlands te kunnen praten. Meteen daarna had ik mijn interview met de jury. Dat was best moeilijk, maar ik denk dat het heel goed ging, ik ben er trots op. Ik heb gedaan zoals ik ben en gewoon gezegd hoe ik over dingen denk. Meer kan ik niet doen. Ik had wel een translator, maar eigenlijk deed ik alles zelf.  Met twee of drie woorden moest ze even helpen. De tolk zei later: 'Nicky je hebt het zó goed gedaan,  je antwoorden waren goed, je Engels was goed, dus ik  ben helemaal blij.

Ik ga zo meteen even wat eten regelen want ik heb alweer honger. We gaan vanavond pas laat dineren. Eerst moeten we nog over de rode loper, dus ik trek een mooie lange jurk aan, van modeontwerper Jan Boelo

Ik ben blij dat het interview achter de rug is, er is een last van mijn schouders af. Zondag is de grote finale. De jury weet dan de top 16 al. Ik ga ervan uit dat ik daar bij ben."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement