Volledig scherm
Michiel van Veen

Nieuwe burgemeester Gemert-Bakel beschimpt in NRC-column

DEN HAAG/GEMERT-BAKEL - Michiel van Veen, toekomstig burgemeester van Gemert- Bakel zegt 'teleurgesteld' te zijn over de manier waarop hij wordt afgeschilderd in de NRC van afgelopen vrijdag. Het - nu nog - VVD-kamerlid wordt er weggezet als 'het vadsiger broertje van Halbe Zijlstra'.

"Binnenkort vertrekt hij. Naar Gemert-Bakel", schrijft columnist Christiaan Weijts. "Ik geloof niet dat iemand hem zal missen."

Van Veen zegt niet te weten waaraan hij deze onaardige benadering te danken heeft. "Ik heb de schrijver nog nooit ontmoet, dus een persoonlijke afrekening kan het niet zijn."

Beide mannen waren vorige week aanwezig bij een groot debat, met vertegenwoordigers uit de cultuursector en woordvoerders uit de Tweede Kamer. Het ging onder meer over de bezuinigingen op de cultuur. Van Veen zou het tekenend hebben gevonden dat de film 'Het paard van Sinterklaas', de publieksprijs heeft gewonnen bij de uitreiking van de Gouden Kalveren, terwijl de sector zelf die film links laat liggen.

"Mijn woorden zijn totaal uit de context gehaald", aldus Van Veen, die per 1 december als als burgemeester begint. "Ik kan haast niet wachten."

Gemert e.o.