Volledig scherm
© BELGA

'Nieuwe' single van Normaal voor crosskampioen Jeffrey Herlings uit Elsendorp

HUMMELO - Er komt toch nog een nieuwe single uit van het al langer dan een halfjaar gestopte Normaal. Het nummer is uitgebracht vanwege het wereldkampioenschap van motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp.

De single Jeffrey Herlings weer wereldkampioen is overigens niet helemaal nieuw, want het nummer lag al twee jaar klaar. „Eerder lukte het hem helaas nog niet om wereldkampioen te worden”, zei Jolink daar eerder over.

Oppermachtig
Dit seizoen was Herlings, eigenlijk als vanouds, oppermachtig in de MX2-klasse en was het wachten tot hij wereldkampioen zou worden. Dat gebeurde zondag in Amerika, waar de pas 21-jarige motorcrosser uit Elsendorp met een straatlengte voorsprong kampioen werd. Het is alweer het derde wereldkampioenschap voor Herlings, die de titel eerder won in 2012 en 2013.

Komend seizoen rijdt de Brabander in de MXGP, de koningsklasse van de motorcross.

Download
Herlings kan overigens meer dan motorcrossen: hij is namelijk ook te horen in het nummer, waarin hij een stukje rapt. De single komt nog deze week beschikbaar als download op internet, aldus Normaal-manager Ronnie Degen.

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.