Volledig scherm
Een eerste, nog lang niet definitieve schets van hoe Doonheide II in Gemert er uit zou kunnen gaan zien, met links de Boekelseweg en bovenin de nieuwe Noord-Om. illustratie Keizersberg Vastgoed © Keizersberg Vastgoed bv

Nieuwe wijk met zo'n 275 woningen aan noordkant Gemert

GEMERT - In de hoek van de Boekelseweg en de nieuwe Noord-Om in Gemert verrijst de komende jaren een compleet nieuwe, gasloze woonwijk met plek voor rond de 275 woningen.

De nieuwe wijk wordt ontwikkeld door Keizersberg Vastgoed uit Milheeze, dat daarvoor zo'n tien hectare landbouwgrond heeft aangekocht. De ontwikkelaar hoopt medio 2019/2020 met de bouw van de eerste woningen te kunnen starten.

De plannen voor het gebied, Doonheide II genaamd, zijn vastgelegd in een intentie-overeenkomst tussen Keizersberg en de gemeente. De ontwikkelaar heeft ook een zogenoemd 'vlekkenplan' bij de gemeente aangeleverd. Die 'stedenbouwkundige verkenning' is niet meer dan een globale schets van hoe het gebied er straks uit zou kúnnen zien, benadrukt Kitty van Deurzen van Keizersberg Vastgoed.

,,In feite wordt het een compleet nieuwe wijk, waarin we bijvoorbeeld ook gasloos willen gaan bouwen", aldus Van Deurzen.

Beeldkwaliteit

Volgens de gemeente gaat de door Keizersberg Vastgoed aangeleverde schets 'grotendeels nog veranderen'. ,,Omdat bij de uitwerking rekening moet worden gehouden met bijvoorbeeld de beeldkwaliteit, ruimtelijke ordening, geluid en natuur en milieu", aldus een gemeentewoordvoerster. Het precieze aantal woningen dat er gebouwd gaat worden, is mede daar van afhankelijk.

Volgens Kitty van Deurzen is ook nog niet bekend of er tevens huurwoningen worden gebouwd en zo ja, hoeveel. ,,We streven naar een zo gevarieerd mogelijk aanbod."

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement