Nieuwjaarsduik Nederheide
Volledig scherm
Nieuwjaarsduik Nederheide © Jeanne van Ansem

Nieuwjaarsduik in Nederheide

MILHEEZE - De Unox mutsen waren er te weinig. Maar zonder muts trotseerden de deelnemers maandagmiddag rond de klok van twaalf uur toch hun eerste duik op nieuwjaarsdag in de koude waterplas van Nederheide. 

Er waren meer deelnemers dan vorig jaar en ook aan toeschouwers was geen gebrek. Jong en oud liepen in hun zwempak het koude water in. Sommigen kwamen te laat maar namen toch nog een duik in het water. 

Lucas de Groot nam met zijn vriendengroep voor de eerste deel aan de Nieuwjaarsduik. "Vorig jaar heeft Lucas mee gelopen met de Kennedymars. Ik moest wel beloven om een Nieuwsjaarsduik te nemen met onze vriendengroep.” vertelt Christel van de Burght uit Deurne. 

Bucketlist

"Ik kan dit weer van mijn bucketlist afschrijven", lacht De Groot na afloop. "Het water is koud, maar het viel me niet tegen." 

De twee vriendinnen Sterre Smetsers en Merle Geurts kregen er geen genoeg van. Ze doken twee maal het koude water in. De 72-jarige Peter Tielen uit Milheeze neemt al ruim 10 jaar een nieuwjaarsduik, maar dit jaar voor de eerste keer bij Nederheide. En dat beviel hem prima.

Vriendengroep van Lucas de Groot
Volledig scherm
Vriendengroep van Lucas de Groot © Jeanne van Ansem
ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement