Volledig scherm

'Noginnedan' uit De Mortel houdt muziekavond en veiling voor cd

DE MORTEL - Na acht jaar cabaretliedjes schrijven en zingen, vindt Noginnedan uit De Mortel het tijd voor een cd. Maar voordat ze de studio ingaan, willen de vier muzikanten weten of er wel animo voor hun album is. Paul en Mirjam van Lith (contrabas en piano) en Casper Kalb en Jeroen Eikelenboom (zang) houden op vrijdag 25 november een muzikale avond in café-zaal 't Anker in De Mortel.

Het kwartet treedt dan uiteraard op, maar het is vooral de bedoeling om fondsen te werven. "We gaan crowdfunden op z'n Mortels", zegt Eikelenboom. "We houden een veiling. Attributen die we gebruikt hebben bij optredens worden per opbod verkocht." "Zoals mijn eerste met de hand geschreven baspartij, met de koffievlekken er nog op", lacht Paul van Lith. "Of een bierproefavond met mijn zelfgebrouwen bier." Ook start die avond de voorverkoop van cd's.

Het streven is om er minimaal driehonderd te laten maken. Opnameleider is Ton Masseurs uit De Mortel, voormalig studiobaas en muzikant van countryformatie The Tumbleweeds. Hij gaat het samen met neef Ted doen, eveneens professional. De mobiele studio komt begin december naar Bakel, waar de opnames plaatsvinden in het Parochiehuis.

Cabaretgroepje Noginnedan treedt al sinds 2008 op tijdens de Mortelse Krulavonden en andere speciale gelegenheden, maar zingt geen carnavaleske liedjes. De teksten schrijven Kalb en Eikelenboom zelf, op bestaande muziek.

De muziekavond begint om 21.00 uur, de entree is gratis.

Gemert e.o.