Volledig scherm
© Archieffoto

Obstakelrace door historisch Gemert

GEMERT - Opnieuw gaat er dit jaar gerend worden door het centrum van Gemert. In mei werd voor het eerst de Gemert City Run gehouden, op zaterdag 15 oktober vindt er de obstakelrace Fun Run plaats.

Deelnemers leggen het parcours van vierenhalve kilometer door het dorp af in teamverband. Zij komen onderweg 22 obstakels tegen en lopen daarbij een levensgroot risico nat en vies te worden. Een team mag uit vier tot zeven sportievelingen vanaf 13 jaar oud bestaan. Ook is er een aparte Dorpenderby, waarvoor alle zeven kernen van Gemert-Bakel een team uitvaardigen.

Voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar is er een aparte wedstrijd, de Kids Run, op een stukje van het parcours.

Maximaal 120 teams kunnen meedoen aan de obstakelrace.

Kids Run en Fun Run
De kinderen bijten zaterdagochtend om 10.00 uur het spits af met de Kids Run. Die duurt tot 11.00 uur. Daarna vindt tot 17.00 uur de Fun Run plaats, in verschillende categorieën. De inwoners van de zeven kerkdorpen strijden van 17.00 tot 18.00 uur tegen elkaar in de Dorpenderby.

De Fun Run Afterparty, met live muziek, begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de grote feesttent op evenemententerrein De Schabbert. Om 20.00 uur is daar tevens de prijsuitreiking. Sporters hebben gratis entree met hun deelnamebewijs, niet-sporters moeten een kaartje kopen voor het feest.

  1. Gemertse inwoner van Barcelona maakt zich zorgen over toestand in Spanje: 'Mijn moeder groeide hier op onder een dictatuur'

    Gemertse inwoner van Barcelona maakt zich zorgen over toestand in Spanje: 'Mijn moeder groeide hier op onder een dictatuur'

    BARCELONA/GEMERT - ,,De sfeer hier is gespannen. Vrijdag weten we of Catalonië onder curatele wordt gezet door het Spaanse parlement of niet." Jeroen van de Sande Torner uit Gemert woont al vijfenhalf jaar in de Catalaanse hoofdstad Barcelona. Hij is fel tegen het regeringsingrijpen om onafhankelijkheid van de Spaanse deelstaat te voorkomen en was bij alle demonstraties in zijn stad. 

Gemert e.o.