Volledig scherm
© Thinkstock

Ondernemer uit Gemert fraudeert miljoenen

GEMERT - De financiële schade die de Gemertse ondernemer John van der L. de afgelopen jaren heeft aangericht, blijkt veel groter dan al werd aangenomen. Naast ondernemers, particulieren en verenigingen van eigenaren behoren ook zijn schoonzussen in Indonesië tot de gedupeerden. De Gemertenaar wist bij hen alleen al zo'n anderhalf miljoen euro achterover te drukken. In totaal is naar schatting 2 tot 2,5 miljoen euro verdwenen. Voorgoed waarschijnlijk.

Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag over het Gemertse administratiekantoor. Het door Van der L. onttrokken geld is volgens curator Ilona van de Klundert gebruikt om tekorten binnen het bedrijf en tekorten als privépersoon aan te vullen. Privé leefden Van der L. en zijn vrouw structureel op veel te grote voet. De 62-jarige Gemertenaar is in oktober vorig jaar door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en onbehoorlijk bestuur.

Geen aanklacht
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is er ruim een jaar later nog geen aanklacht tegen Van der L. geformuleerd. Wie was deze altijd onberispelijk geklede zakenman? En hoe kon het gebeuren dat hij zo lang zijn gang kon gaan?

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant