Volledig scherm
© Thinkstock

Ondernemer uit Gemert fraudeert miljoenen

GEMERT - De financiële schade die de Gemertse ondernemer John van der L. de afgelopen jaren heeft aangericht, blijkt veel groter dan al werd aangenomen. Naast ondernemers, particulieren en verenigingen van eigenaren behoren ook zijn schoonzussen in Indonesië tot de gedupeerden. De Gemertenaar wist bij hen alleen al zo'n anderhalf miljoen euro achterover te drukken. In totaal is naar schatting 2 tot 2,5 miljoen euro verdwenen. Voorgoed waarschijnlijk.

Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag over het Gemertse administratiekantoor. Het door Van der L. onttrokken geld is volgens curator Ilona van de Klundert gebruikt om tekorten binnen het bedrijf en tekorten als privépersoon aan te vullen. Privé leefden Van der L. en zijn vrouw structureel op veel te grote voet. De 62-jarige Gemertenaar is in oktober vorig jaar door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering, valsheid in geschrifte en onbehoorlijk bestuur.

Geen aanklacht
Volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie is er ruim een jaar later nog geen aanklacht tegen Van der L. geformuleerd. Wie was deze altijd onberispelijk geklede zakenman? En hoe kon het gebeuren dat hij zo lang zijn gang kon gaan?

Lees het hele artikel maandag in het ED of in de digitale krant

 1. Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald
  Interactieve graphic

  Aantal wanbetalers zorgpremie flink gedaald

  REGIO - In een jaar tijd is het aantal wanbetalers van de zorgpremie met maar liefst 11 procent gedaald, blijkt uit door het CBS vrijgegeven cijfers van het Zorginstituut Nederland. Dat komt vooral door een versoepeling van de regels en niet zozeer doordat mensen beter in staat zijn voor hun zorgverzekering te betalen. Met name in het zuiden van Nederland heeft een stevige daling ingezet. In een aantal grotere gemeenten in het zuiden - Eindhoven, Tilburg, Den Bosch, Roermond, Middelburg - was eind 2016 zelfs sprake van ruim twintig procent minder wanbetalers dan een jaar eerder.
 2. Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  Meeste voetbalclubs beschikken over AED, maar aanschaf alleen is niet genoeg

  EINDHOVEN - Bij voetbalclub Waalre is het deze zaterdagochtend even zoeken naar de AED. De elektrische defibrillator hangt niet in de kantine. Bij de kleedkamers, in een gebouwtje verderop, is alleen een EHBO-kist te vinden. Telefonische navraag bij voorzitter Toon Lavrijssen leert dat het levensreddende apparaat aan de buitenkant van de nabijgelegen sporthal hangt, op zo'n honderd meter van de voetbalvelden. Je moet het maar net weten.

Gemert e.o.