'Onze' Nicky Opheij geen Miss Universe

VideoLas Vegas - Ze is het niet geworden, 'onze' Nicky Opheij. Miss Zuid-Afrika, Demi-Leigh Nel-Peters, is vannacht in Las Vegas gekozen tot Miss Universe 2017. 

Nicky (middenachter) kijkt toe hoe de nieuwe Miss Universe gefeliciteerd wordt.
Volledig scherm
Nicky (middenachter) kijkt toe hoe de nieuwe Miss Universe gefeliciteerd wordt. © -

,,Ik ben heel emotioneel van blijdschap maar natuurlijk ook een beetje verdrietig dat ik de top 16 niet heb gehaald", was Nicky's reactie na afloop. ,,Miss Zuid Afrika is, denk ik een terechte winnaar, ze heeft het heel goed gedaan. Ze is superlief en altijd representatief. En nu ga ik een lekkere aardbeien milkshake drinken, want dat heb ik wel verdiend."

Organisator van Miss Nederland (en Duitsland) Kim Kötter was zwaar teleurgesteld. ,,Nicky heeft het geweldig gedaan. Ze had een plek verdiend."

De eerste ronde. Nicky zit niet bij de top 16.
Volledig scherm
De eerste ronde. Nicky zit niet bij de top 16. © -

De Handelse Miss heeft ook de top 16 niet gehaald. Dat hield in dat ze tijdens de grote finaleshow na de eerste voorstellingsronde van alle 92 landen meteen het podium moest verlaten. 

Internet-stemmen

De jury, waarin onder meer twee oud-missen Universe zitten, moest een week geleden al de beste zestien kiezen. Van elk van de drie werelddelen vier: De Amerika's, Europa en als derde Afrika en de Pacific (het gebied rond de Stille Zuidzee). Verder kregen nog vier Missen van alle gebieden een kans. Zij hadden van het wereldwijde publiek de meeste internet-stemmen gekregen. Deze 'wildcards'gingen naar Venezuela, Jamaica, China en de Filipijnen. 

Ook de uiteindelijke winnares werd door het kijkerspubliek (wereldwijd bijna 2 miljard) gekozen.

In de kleedkamer, voorafgaand aan de grote finaleshow van Miss Universe 2017.
Volledig scherm
In de kleedkamer, voorafgaand aan de grote finaleshow van Miss Universe 2017. © -

Steve Harvey presenteerde de show. Bij de Missverkiezingen in 2015 ging het fout. Toen noemde hij Miss Colombia de winnares. Dat was echter Miss Filipijnen. ,,Ik hoop dat ik de namen van de landen vandaag goed uit ga spreken", verwees hij aan het begin van de show naar deze blunder. 

ED gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement